Салат «Цезар» – смачне легке блюдо, яке прикрасить ваш святковий стіл. Рецептів салату велика кількість, розрізняються вони в основному приготованим соусом. Я пропоную приготувати салат «Цезар» з пекінською капустою і особливою оригінальної заправкою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста пекінська – 300 гр.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Куряче філе – 1 шт.
- Огірки – 0.5 шт.
- Сир Пармезан – 70 гр.
- Сухарі – 50 гр.
- Зелень – за бажанням
- Масло рослинне – для смаження
- Для заправки: –
- Сметана 10% – за смаком
- Гірчиця порошок – 0.25 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат Цезар з пекінською капустою. Куряче філе добре промийте і обсушити паперовими рушниками. Натріть улюбленими спеціями. Наріжте на невеликі шматочки. Розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть куряче м’ясо і обсмажте до золотистої скоринки. Готове м’ясо перекладіть в салатник.
Пекінську капусту сполосніть під проточною водою, просушіть. Наріжте тонкими смужками. Перекладіть в салатник.
Приготуйте заправку для салату. В миску зі сметаною, додайте гірчицю, лимонний сік, спеції. Часник очистити і видавити через прес в соус. Добре перемішайте.
Помідори і огірок ретельно вимийте. Помідори черрі розрізати на чотири частини. Огірок порізати середніми за розміром шматочками. Нарізані овочі і половину сухариків перекладіть в салатник. Сир натріть на дрібній тертці і теж відправте в салатник. Дрібно наріжте чисту зелень, додайте в салатник. Викладіть заправку. Добре перемішайте салат.
На листя пекінської капусти порційно розкладіть готовий салат. Зверху прикрасьте залишилися сухарями. Їх можна приготувати самостійно. З білого хліба або батона наріжте кубиками. Викладіть на добре розігріту сковороду нарізаний хліб, періодично помішуючи, підсушіть сухарики. Такі сухарики можна приготувати в духовці на деку.
Приємного апетиту!
«Цезар» з куркою, помідорами, сиром і сухариками Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» без яєць Салат «Цезар» з куркою Салат «Цезар» як в ресторані