Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом холодцю зі свинини і яловичини з желатином. Блюдо виходить ароматним, апетитним і ситним. Чудовий варіант для смачного сімейного обіду або святкового застілля.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Свиняча рулька – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 2,8 л.
  • Желатин харчовий – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 5 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати холодець з свинини та яловичини з желатином, свинячу рульку і яловичину вимийте, при необхідності зачистити ножем, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала м’ясо.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою.

Овочі викладіть в каструлю. Додайте лавровий лист і чорний перець горошком. Добре посоліть.

Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 5 годин.

Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність. М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть.

Відлийте склянку бульйону і остудіть. В охолоджений бульйон додайте необхідну кількість желатину.

Набряклий желатин розпустіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі і влийте в основний бульйон. Перемішайте до однорідної консистенції.

Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.

Часник очистіть від лушпиння і промийте. Роздушіть плоскою стороною ножа і подрібніть.

Подрібнений часник додайте до м’яса. Добре перемішайте.

Підготуйте ємності, в які будете заливати холодець. Рівномірно розподіліть По дну м’ясо.

З моркви вирізати квіточки і викладіть зверху.

Підготовленим бульйоном залийте м’ясо, щоб бульйон повністю його покривав. Остудіть холодець, а потім накрийте і поставте в холодильник застигати на 6-8 годин, але краще всього на ніч.

Апетитний холодець з свинини та яловичини з желатином подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець в каструлі Холодець з свинини і яловичини Холодець з яловичини в каструлі Холодець зі свинини з желатином Холодець класичний