В цьому рецепті цезаря з куркою немає великої кількості жирного соусу. В кінці на салат викладається яйце пашот, який при змішуванні з іншими компонентами страви грає роль соусу. Крім того, цезар заправляється лимонним соком і краплею вустерського соусу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 250 гр.
  • Яйце перепелине – 6 шт.
  • Капуста пекінська – 200 гр.
  • Помідори черрі – 160 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Білий хліб – 100 гр.
  • Цибуля порей – 50 гр.
  • Вустерський соус – за смаком
  • Масло оливкове – за смаком
  • Лимонний сік – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Горіхи – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат Цезар з яйцем і куркою. Капусту помити, струсити з неї воду і порвати вручну великими шматками. Сир порізати на дрібні кубики. Змішати.

Додати порізаний на кільця цибулю-порей і помиті черрі, порізані навпіл.

Філе посолити, посипати прянощами, натерти зубчиком часнику, видавленим через прес. Обсмажити курятину на сковороді без масла близько 3 хвилин, потім накрити сковороду кришкою і тушкувати ще 2 хв. на слабкому вогні. М’ясо остудити і порізати тонкими пластинками.

Для сухариків батон порізати на невеликі кубики, обсмажити на сухій сковороді, додати до них оливкове масло, змішане з тертим часником.

Овочі змішати, додати м’ясо, сухарі. На свій смак капнути лимонного соку, змішаного з сіллю. Капнути вустерського соусу. Трохи перемішати.

Викласти цезар гіркою на тарілку.

У каструлі закип’ятити воду, додати туди трохи солі, 1 ст. л. оцту. Перепелине яйце розбити в миску. За допомогою столової ложки розмішати воду, щоб у неї з’явилася воронка. Вилити в цю воронку яйце і варити 1 хв. Покласти зверху на гірку салату яйця пашот, посипати смаженими горіхами.

Перед подачею розрізати ножем яйця, щоб витік жовток. Він змішається з соком лимона, оливковою олією, вийде готовий соус. Подавати салат відразу ж.

Приємного апетиту!

«Цезар» з куркою, помідорами, сиром і сухариками «Цезар» з куркою, сухариками і пекінською капустою «Цезар» з куркою, сухариками, помідорами і пекінською капустою Правильний салат «Цезар» Салат «Цезар» з куркою Салат «Цезар» з куркою та перепелиними яйцями Салат «Цезар» на Новий рік