Назва салату говорить сама за себе. Цей мінімум інгредієнтів дає насичений соковитий смак. Важливий момент – повітряна подушка з листя «Айсберга», на тлі якої салат особливо смачний, а також цікава заправка на основі йогурту. Такий салат можна з успіхом сервірувати і на святковий стіл.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Тунець консервований – 200 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Салат Айсберг – 100 гр.
  • Йогурт – 150 гр.
  • Гірчиця – 1,5 ч. л.
  • Лимонний сік – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 3 пучка

Процес приготування:

Рецепт салату яйце, тунець, огірок простий у приготуванні! Відварюємо яйця протягом 10-12 хвилин до щільного жовтка. Повністю охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Поділяємо яйця на білок і жовток. Білки ріжемо дрібними шматочками. Жовтки розминаємо з допомогою виделки в крихту. Огірки промиваємо, обсушуємо, очищаємо від верхньої темно-зеленої шкірки. М’якоть нарізаємо маленькими кубиками. Якщо виділився зайвий сік, його необхідно злити.

Салат «Айсберг» промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими короткими смужками. Зелену цибулю подрібнюємо гострим ножем. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо на тонкі, прозорі шматочки і маринуємо. Для цього цибулю покласти в невелику посуд, присипаємо дрібкою солі, цукру, заливаємо яблучним оцтом і ретельно перемішуємо. Залишаємо на 10-15 хвилин.

Для приготування заправки в окремій ємності змішуємо натуральний йогурт, гірчицю, чорний мелений перець, сіль і трохи лимонного соку за смаком.

Всі компоненти добре збиваємо вінчиком – виходить рідкий, однорідний соус.

Всі продукти для салату можна просто змішати в салатниці і полити соусом. А можна викласти їх шарами в сервірувальну кільце, для більшої естетичності. Для цього в кільце першим шаром викладаємо нарізаний салат «Айсберг».

Трохи поллємо приготованим соусом.

Далі укладаємо тунець, попередньо розім’яту виделкою. На тунець викладаємо маринований цибулю, злегка віджатий від маринаду.

Посипаємо подрібненою зеленою цибулею і кладемо шматочки білків. Поливаємо соусом.

Укладаємо кубики огірків, знову поливаємо соусом.

Зверху густо посипаємо раскрошенными жовтками, які будуть останнім шаром. Прикрашаємо поверхню гілочкою улюбленої зелені. Це може бути петрушка або кріп, наприклад. Подавати салат рекомендується відразу після подачі, поки огірки не почали виділяти багато соку.

Приємного апетиту!

Новости