Дуже простий і смачний рецепт натурального яблучного соку, в приготуванні якого нам допоможе соковижималка. Найкраще консервувати сік у теплі літні місяці, адже саме тоді, кількість фруктів зашкалює, і напій виходить дуже доступним, а головне – корисним.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Ранетки – 3,5 кг

Процес приготування:

Як приготувати сік з ранеток через соковижималку в домашніх умовах на зиму? Фрукти гарненько промиваємо під струменем води або в резервуарі відповідного розміру, видаляємо плодоніжки і розрізаємо на дві частини (якщо фрукти великі), якщо ваша ранетка дрібна – залишаємо цілком.

Поступово викладаємо плоди в чашу соковижималки.

Каструлю відповідного розміру зверху закриваємо подвійний марлею і акуратно вливаємо сік (марля служить фільтром). Рекомендується не використовувати металевий посуд, так як це може негативним чином позначитися на смакових характеристиках.

Очищений сік ставимо на плиту на повільний вогонь і починаємо варіння. Кип’ятіння на даному етапі не потрібно, нагріваємо рідину до 90-95 градусів, постійно знімаючи щільну піну з допомогою шумівки.

Через 20-25 хвилин повинен вийти чистий напій, насиченого бурштинового кольору.

Гарячий сік розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам і закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Для перевірки герметичності – перевертаємо догори дном, а для поступового охолодження вкриваємо рушником. Через добу прибираємо в місце зберігання. Насолоджуйтесь!

Новости