Незважаючи на те, що авокадо є самим жирним овочем, він дуже затребуваний серед тих, хто хоче схуднути. Він має м’який нейтральний смак, що дає можливість використовувати його в безлічі рецептів салатів, бутербродів та інших закусок.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло оливкова – 50 мл
  • Бальзамічний оцет – 0,5 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Волоський горіх – 30 гр.
  • Арахіс – 30 гр.
  • Петрушка – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати салат з авокадо без майонезу? Чорнослив промийте під проточною водою і залийте на 5-7 хвилин окропом. Злийте воду і просушіть його на паперових рушниках, потім дрібно наріжте.

Волоські горіхи і арахіс порубаєте ножем.

Авокадо промийте, вийміть кісточку і зніміть з нього шкірку, м’якоть наріжте невеликими смужками.

Петрушку дрібно наріжте.

Змішайте оливкова олія з бальзамічним оцтом і столовою ложкою лимонного соку. Ця суміш буде служити заправкою для салату.

В мисці перемішайте авокадо, чорнослив і петрушку, полийте салат заправкою. Перед подачею до столу додайте в салат, горіхи, так вони не встигнуть розмокнути.

Приємного апетиту!

Новости