Незважаючи на те, що авокадо є самим жирним овочем, він дуже затребуваний серед тих, хто хоче схуднути. Він має м’який нейтральний смак, що дає можливість використовувати його в безлічі рецептів салатів, бутербродів та інших закусок.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Масло оливкова – 50 мл
- Бальзамічний оцет – 0,5 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Авокадо – 1 шт.
- Чорнослив – 100 гр.
- Волоський горіх – 30 гр.
- Арахіс – 30 гр.
- Петрушка – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати салат з авокадо без майонезу? Чорнослив промийте під проточною водою і залийте на 5-7 хвилин окропом. Злийте воду і просушіть його на паперових рушниках, потім дрібно наріжте.
Волоські горіхи і арахіс порубаєте ножем.
Авокадо промийте, вийміть кісточку і зніміть з нього шкірку, м’якоть наріжте невеликими смужками.
Петрушку дрібно наріжте.
Змішайте оливкова олія з бальзамічним оцтом і столовою ложкою лимонного соку. Ця суміш буде служити заправкою для салату.
В мисці перемішайте авокадо, чорнослив і петрушку, полийте салат заправкою. Перед подачею до столу додайте в салат, горіхи, так вони не встигнуть розмокнути.
Приємного апетиту!
Новости