Взимку, в сезон закаток, розсольник актуальний як ніколи: і зігріє, і наситить. Найвідоміший «розсольник по-ленинградски» з яловичиною і перловкою – незамінний страви для холодних зимових днів, який не залишить нікого байдужим.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Перлова крупа – 100 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Огірки солоні – 200 гр.
  • Розсіл огірковий – 200 мл
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:


Почнемо готувати суп з яловичиною і перловкою. Яловичину моєму і нарізами невеликими шматочками. Заливаємо м’ясо водою і варимо близько години.

Промиваємо перлову крупу, додаємо до м’яса. Варимо 40 хвилин.


Очищаємо картоплю й нарізаємо кубиками. Додаємо картоплю до бульйону і варимо ще 10 хвилин.



Подрібнюємо цибулю, натираємо на крупній тертці моркву, солоні огірки нарізаємо.

Виливаємо на сковорідку огірковий розсіл, додаємо нарізані солоні огірки, трохи тушкуємо.


Обсмажуємо на рослинному маслі цибулю до зарум’янювання, додаємо до нього моркву, трохи тушкуємо.


Додаємо в киплячий бульйон солоні огірки, цибулю та моркву.

При необхідності досолює суп, додаємо лавровий лист і перець.

Смачний суп для всієї родини готовий!

Новости