Цим поживним салатом можна урізноманітнити свій раціон в період посту, адже він не містить продуктів тваринного походження. Нам знадобляться два види квасолі: спаржа і консервована біла квасоля. Копчений соєвий сир вносить у цей салат аромат димки, що добре відбивається на смаку.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Квасоля біла – 400 гр.
  • Квасоля стручкова – 400 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Зелень – 1 пучок
  • Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Сир Тофу (копчений) – 120 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з авокадо і квасолею. Спаржу промити, нарізати брусочками довжиною близько 4 див. Обшпарити окропом близько 3 хв. Відкинути квасолю на друшляк, дати рідини стекти.

Злити рідину з консервованої квасолі, промити саму квасолю у холодній воді і викласти в миску.

Очищені цибулю з часником дрібно-дрібно нашаткувати кубиками.

Додати кубики цибулі і часнику до білої квасолі.

Копчений сир нарізати на кубиками середнього розміру.

Додати в миску.

З авокадо зняти шкірку, порізати навпіл. Вийняти з плоду кісточку і нарізати м’якоть кубиками.

Викласти авокадо до інших нарізаним компонентів.

Покласти в миску стручкову квасолю.

Зелень вимити, злегка обсушити і дрібно нашаткувати, додати в салат.

Посолити, додати бальзамічний оцет, оливкова або соняшникова олія. Добре все перемішати. Салат готовий до вживання.

Приємного апетиту!

Новости