Простий листковий салат з доступних продуктів. Цікавий нюанс – прошарок з подрібнених чіпсів, які хрумтять і додають пікантності. При бажанні, шинку можна замінити відвареному м’ясом, грудинкою або просто вареною ковбасою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці мариновані – 300 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Шинка – 200 гр.
  • Чіпси – 50 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з шинкою та печерицями. Готуємо продукти для салату. Корейську моркву віджимаємо від зайвої рідини. Яйця ставимо варитися на плиту: при кипінні середньої інтенсивності витримуємо їх протягом 10-12 хвилин. Яйця повністю охолоджуємо в холодній воді і очищаємо від шкаралупи.

Тепер займемося нарізкою інгредієнтів. Шинку очищаємо від оболонки і нарізаємо тонкими скибочками, які потім ріжемо впоперек вузькими смужками. Мариновані печериці нарізаємо тонкими слайсами. Сир натираємо на тертці з великими отворами. Варені яйця також натираємо на крупній тертці. Чіпси дробимо в дрібну крихту. Для цього можна пройтися качалкою прямо по пакувального пакета, попередньо випустивши з нього повітря. Залишиться тільки висипати готову крихту з пакета.

В глибоку салатницю викладаємо першим шаром корейську моркву. З пакету з відрізаним куточком, видавлюємо поверх моркви майонез у вигляді сіточки. Можна просто розмазати майонез за допомогою ложки.

На моркву укладаємо щільний шар соломи з шинки. Також покриваємо майонезом.

Після шинки викладаємо шар нарізаних маринованих печериць. Щоб не переборщити з майонезом і не зробити салат дуже жирним і важким, можна більше його вже не використовувати. Тим не менш, рекомендується орієнтуватися також і по своєму смаку.

На печериці викладаємо терті варені яйця, трохи ущільнюємо з допомогою ложки.

Посипаємо салат подрібненими чіпсами, також утрамбовуємо з допомогою ложки.

Останнім шаром укладаємо тертий на тертці твердий сир.

Зверху салат можна прикрасити смужками моркви по-корейськи або гілочками улюбленої зелені. Рекомендується подавати салат відразу після приготування, щоб крихти картопляних чіпсів не встигли повністю намокнути.

Приємного апетиту!

Новости