Невелику кількість інгредієнтів створює таке закінчений і досконалий блюдо: гриби, печінка і свіжий помідор, присипані сиром, відмінно поєднуються між собою. Насичений смак салату і його красива подача в окремих креманках, по праву дасть вам право відчути себе шеф-кухар дорогого ресторану.


Інгредієнти: на 5 пірц.

  • Яловича печінка – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Сир Тильзитер – 150 гр.
  • Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
  • Майонез – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Готувати салат з печінкою і грибами легко! Шматок печінки промийте та відваріть в киплячій воді разом з цілими обчищеними цибулинами і лавровим листом, посоліть і варіть 40 хвилин. Дістаньте і остудіть.

Свіжі гриби очистіть і промийте. Можна приготувати і з замороженим продуктом, тоді попередньо розморозьте його. Подрібніть середніми кубиками. Обсмажте на гарячій сковороді під кришкою з маслом 10 хвилин, помішуючи періодами.

Великий помідор (або 2 дрібних) промийте, виріжте місце кріплення плодоніжки і наріжте кубиками. Якщо помідор водянистий – видаліть м’якоть.

Коли в сковороді не буде рідини, посоліть і трохи присипте перцем гриби. Перекладіть їх на тарілку, притискаючи ложкою до борту, віджимаючи від зайвого масла і вологи. Дайте продукту охолонути.

Підготуйте салатники, вони повинні бути абсолютно чистими і сухими. Ефектно використовувати прозору посуд. Печінка наріжте кубиками і викладіть на дно кожної креманки однаковими порціями.

Рясно полийте субпродукт майонезом.

Гриби викладіть на печінку і трохи пройдіться майонезом.

Шматочки помідора розкладіть наступним шаром в центр, намагаючись укладати салат гіркою.

Сир натріть на дрібній спеціальній тертці і шапкою викладіть на помідор. Сир можна використовувати іншого сорту, головне, щоб він був твердим.

Петрушку розділіть на невеликі гілки з листочками і опустіть в холодну воду на 3 хвилини, після чого струсіть воду. Покладіть гілочку в центр сирної гірки. Блюдо готове, дивуєте і радуйте своїми шедеврами!

Приємного апетиту!

Новости