Хочете здивувати гостей незвичним, але в той же час простою у приготуванні стравою? Тоді цей рецепт для вас. Незважаючи на те, що до складу цього салату входять нетрадиційні для нашої країни інгредієнти, його може приготувати будь-яка господиня. Крім того, що у салату є ще одна вагома перевага: незвичайний незабутній смак.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Креветки свіжі – 300 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Вода – 1 л
- Рукола – 100 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Помідори черрі – 250 гр.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат з авокадо креветками, потрібно відварити креветки. Для цього їх потрібно опустити в киплячу і злегка підсолену воду на 5 хвилин. Після цього креветки потрібно відцідити, потім остудити і очистити.
Варто відзначити, що якщо креветки були свіжозамороженими, то їх потрібно обов’язково гарненько промити перед тим, як відправити варитися.
Тепер треба взяти помідори черрі, помити й розрізати на дві частини.
Далі беремо авокадо, моєму його і нарізаємо кубиками середнього розміру.
Наступний крок – вимити рукколу і порвати руками.
Приступимо до приготування заправки. Помийте лимон, сік однієї половинки лимона потрібно видавити невелику миску. Туди ж висипаємо щіпку солі і оливкове масло.
Все перемішуємо.
Беремо великий салатник. Устеляємо його дно руколою, шматочками помідорів і авокадо.
Всі присмачую заправкою і перемішуємо.
На овочі та зелень викладаємо креветки і посипаємо кунжутом. Салат готовий до подачі.
Салат з креветками і помідорами Салат з креветками і помідорами черрі Салат з креветками та авокадо Салат з креветками та авокадо помідорами черрі Салат з креветками, авокадо, помідорами і руколою Салат з креветками, помідорами і сиром