Хочете здивувати гостей незвичним, але в той же час простою у приготуванні стравою? Тоді цей рецепт для вас. Незважаючи на те, що до складу цього салату входять нетрадиційні для нашої країни інгредієнти, його може приготувати будь-яка господиня. Крім того, що у салату є ще одна вагома перевага: незвичайний незабутній смак.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Креветки свіжі – 300 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Рукола – 100 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Помідори черрі – 250 гр.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати салат з авокадо креветками, потрібно відварити креветки. Для цього їх потрібно опустити в киплячу і злегка підсолену воду на 5 хвилин. Після цього креветки потрібно відцідити, потім остудити і очистити.

Варто відзначити, що якщо креветки були свіжозамороженими, то їх потрібно обов’язково гарненько промити перед тим, як відправити варитися.

Тепер треба взяти помідори черрі, помити й розрізати на дві частини.

Далі беремо авокадо, моєму його і нарізаємо кубиками середнього розміру.

Наступний крок – вимити рукколу і порвати руками.


Приступимо до приготування заправки. Помийте лимон, сік однієї половинки лимона потрібно видавити невелику миску. Туди ж висипаємо щіпку солі і оливкове масло.

Все перемішуємо.

Беремо великий салатник. Устеляємо його дно руколою, шматочками помідорів і авокадо.

Всі присмачую заправкою і перемішуємо.

На овочі та зелень викладаємо креветки і посипаємо кунжутом. Салат готовий до подачі.

Салат з креветками і помідорами Салат з креветками і помідорами черрі Салат з креветками та авокадо Салат з креветками та авокадо помідорами черрі Салат з креветками, авокадо, помідорами і руколою Салат з креветками, помідорами і сиром