Смачний і швидкий салат, в якому ідеально поєднується легка гірчинка і свіжість рукколи, солодкуватий смак черрі і ніжна текстура авокадо. Лимонний сік надає приємну кислинку, а кедрові горішки – приголомшливий аромат і завершеність цієї прекрасної композиції.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Креветки свіжі – 300 гр.
  • Рукола – 250 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідори черрі – 200 гр.
  • Кедрові горіхи – 20 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати салат з руколою і авокадо легко! Очищені креветки викладаємо на розігріту сковороду, змащену оливковою олією, обсмажуємо з обох сторін по 2 хвилини. Якщо креветки заморожені – необхідно попередньо їх розморозити і дати стекти зайвій волозі, щоб на сковороді вони обсмажувалися, а не тужили.

Листя руколи промиваємо в друшляку під проточною водою, даємо добре стекти і викладаємо в салатник. Помідори черрі промиваємо, трохи обсушуємо рушником і ріжемо навпіл, додаємо до руколі. Авокадо миємо, чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл, виймаємо кісточки і нарізаємо м’якоть авокадо тонкими півкільцями, збризкуємо скибочки авокадо лимонним соком, завдяки цьому авокадо збереже свій насичений колір і не почорніє. Додаємо авокадо до руколі і помідорів, все перемішуємо.

Додаємо в наш салат креветки, заправляємо його оливковою олією, солимо і перчимо до смаку, перемішуємо всі інгредієнти. Викладаємо салат на тарілку і посипаємо кедровими горішками. Приємного апетиту!

Салат з креветками і овочами Салат з креветками і помідорами Салат з креветками і руколою Салат з креветками та авокадо Салат з креветками та авокадо помідорами черрі Салат з креветками, помідорами і сиром Салати з креветками