Під такою цікавою назвою ховається гостра закуска з баклажанів з болгарським і пекучим перцем. Баклажани нарізати кружальцями, обсмажують до легкої золотавості, а потім закочуються в гострій заливці помідорів, перцю і часнику.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 70 мл
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

Готувати салат з баклажанів на зиму «Тещин язик» просто! Овочі перебрати і помити.

У сковороду влити невелику кількість рослинного масла. Баклажани нарізати кружечками, не знімаючи шкірку. Обсмажити овочі на середньому вогні в олії до легкої рум’яності.

З болгарських перців вирізати насінні коробки, видалити перегородки. Солодкий і гострий перець порізати кубиками і прокрутити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Помідори і очищений часник також подрібнити до стану пюре, додати до перцям. Всипати цукровий пісок і сіль, влити оцет.

Скляні банки, попередньо помиті з содою, прополоскати, простерилізувати. Кришки прокип’ятити. Викласти на дно шар баклажанів, далі налити шар з заливки. Так заповнити банки доверху.

Стерилізувати салат з баклажанів близько 20 хв., якщо банки мають об’єм 1 літр, то півгодини.

Закатати банки кришками, перевернути догори дном, щоб кришки остаточно стали на свої місця і додатково простерилизовались. Укутати салат в теплий рушник і дати поступово охолонути. Вживати гострий «Тещин язик» з м’ясними стравами і гарячими гарнірами.

Приємного апетиту!

Баклажани на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з перцю і часнику на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з баклажанів на зиму