Дуже люблю брокколі. Овоч простий в приготуванні і дуже смачний. Одного разу знайшла рецепт салату із броколі і авокадо, трохи його інтерпретувала і тепер це один з моїх улюблених салатів. Прекрасний варіант для вечері або святкового торжества.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори черрі – 175 гр.
- Капуста Броколі (заморожена) – 300 гр.
- Авокадо – 2 шт.
- Лимон – 0.5 шт.
- Кріп – 20 гр.
- Сир Пармезан – 70 гр.
- Сметана 15% – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт салату із броколі і авокадо смачний! Заморожену брокколі помітите в киплячу підсолену воду і відварити протягом 5 хвилин. Відкиньте на друшляк і дайте охолонути.
Часник очистіть і наріжте тонкою соломкою, залийте трьома столовими ложками окропу.
Свіжий кріп добре промийте під проточною водою, обсушити і дрібно нарубаєте ножем.
Лимон добре помийте, розріжте навпіл і за допомогою спеціального пристосування видавити лимонний сік.
Помідори черрі помийте, обсушіть і наріжте на чотири частини.
Авокадо помийте, розріжте вздовж, з допомогою гострого ножа вийміть кісточку, з допомогою столової ложки вийміть м’якоть плоду і наріжте дрібними кубиками. Щоб авокадо не потемніло, збризніть свіжовичавленим лимонним соком.
Приготуйте заправку для салату. У ємність з часником викладіть сметану, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте.
У салатник викладіть підготовлені інгредієнти, заправте приготованим соусом, перемішайте. Твердий сир натріть на крупній тертці. Подавайте Салат порційно, присипавши кожну порцію зверху натертим сиром.
Приємного апетиту!
Новости