Брокколі – різновид капусти, багата великою кількістю вітамінів. Капуста низькокалорійна і легка в приготуванні. Відмінний варіант для гарніру або салату. Я пропоную приготувати теплий овочевий салат з брокколі. Салат виходить не тільки смачний, але і дієтичний.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста Брокколі – 300 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Горошок зелений заморожений – 100 гр.
- Квасоля стручкова – 200 гр.
- Морква – 2 шт.
- Зелень – для прикраси
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Заморожену брокколі розморозьте у великій кількості крижаної води.
Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. Очистіть два зубчики часнику.
Морква добре помийте, очистіть і наріжте тонкою соломкою або невеликими шматочками.
Болгарський перець помийте, видаліть серцевину і наріжте на середні за розміром шматочки.
Брокколі розріжте на кілька частин.
На добре розігріту сковороду налийте трохи олії, викладіть цибулю і постійно помішуючи, пасеруйте. Додайте нарізану моркву і тушкуйте під кришкою кілька хвилин.
До тушкованих овочів додайте заморожені, зелений горошок і стручкову квасолю. Ретельно перемішайте, додайте невелику кількість води, закрийте кришкою і тушкуйте кілька хвилин.
Нарізаний болгарський перець, броколі і відправте в сковороду до інших овочів. Додайте спеції. Часник видавити з допомогою преса. Добре перемішайте і тушкуйте кілька хвилин під кришкою.
Салат викладете на красиве блюдо, можете зверху прикрасити дрібно нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!
Новости