Брокколі – різновид капусти, багата великою кількістю вітамінів. Капуста низькокалорійна і легка в приготуванні. Відмінний варіант для гарніру або салату. Я пропоную приготувати теплий овочевий салат з брокколі. Салат виходить не тільки смачний, але і дієтичний.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста Брокколі – 300 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Горошок зелений заморожений – 100 гр.
  • Квасоля стручкова – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Зелень – для прикраси
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Заморожену брокколі розморозьте у великій кількості крижаної води.

Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. Очистіть два зубчики часнику.

Морква добре помийте, очистіть і наріжте тонкою соломкою або невеликими шматочками.

Болгарський перець помийте, видаліть серцевину і наріжте на середні за розміром шматочки.

Брокколі розріжте на кілька частин.

На добре розігріту сковороду налийте трохи олії, викладіть цибулю і постійно помішуючи, пасеруйте. Додайте нарізану моркву і тушкуйте під кришкою кілька хвилин.

До тушкованих овочів додайте заморожені, зелений горошок і стручкову квасолю. Ретельно перемішайте, додайте невелику кількість води, закрийте кришкою і тушкуйте кілька хвилин.

Нарізаний болгарський перець, броколі і відправте в сковороду до інших овочів. Додайте спеції. Часник видавити з допомогою преса. Добре перемішайте і тушкуйте кілька хвилин під кришкою.

Салат викладете на красиве блюдо, можете зверху прикрасити дрібно нарізаною зеленню.

Приємного апетиту!

Новости