З капусти можна приготувати смачний і хрусткий салат на зиму з додаванням моркви і перцю. Така заготівля ще і сама по собі дуже красива: капуста від тривалого впливу бурякового соку забарвлюється у ніжний рожевий колір.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Капуста білоголова 3 кг
- Буряк – 3 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 3 л
- Перець чорний горошок – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
Процес приготування:
Рецепт салату з буряка і капусти на зиму гранично простий! Щоб капуста в салаті вийшла хрусткою, її потрібно нарізати великими шматочками. Інакше вона проквасится і стане м’якою. Капусту порізати великими кубиками. Почистити буряк, морква.
У перцю видалити насіннєві коробки, нарізати м’якоть півкільцями. Буряк порізати великими шматочками, моркву порізати уздовж навпіл і далі напівкружечками. Часник почистити і порізати кружальцями.
На дно простерилізованих банок покласти часник і лаврові листи, далі шарами утрамбувати капусту, буряк, шматочки моркви, перець, потім шари повторювати до верху банок. Окремо приготувати в каструлі маринад. Влити воду, всипати цукровий пісок і сіль, довести до кипіння. Потім влити оцет, перемішати. Дати покипіти близько 5 хв
Цим маринадом залити вміст банок до самого горлечка, накрити кришкою. Дати постояти 3 хв. і закатати або закрутити гвинтовими кришками. Залишити капусту з буряком добу постояти при кімнатній температурі, потім прибрати в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Овочеві салати на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салат з капусти з овочами на зиму Салат з капусти пальчики оближеш на зиму Салат з моркви на зиму Салати без помідорів на зиму