Салат з буряка «Оленка» прекрасна вітамінна закуска на зиму. Таку закуску використовують як самостійне блюдо, так і в якості борщової заправки. Це дуже зручно, заготовити такий салат восени і користуватися до нового врожаю.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Буряк – 2 кг
  • Помідори свіжі – 1.5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Часник – 100 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Сіль – 30 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Перець чорний мелений – за бажанням

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з буряка на зиму «Оленка»? Овочі попередньо помийте і очистіть. Помідори пропустити через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера.

Попередньо очищений від серцевини болгарський перець наріжте соломкою. Гострий перець очистіть від насіння і наріжте кільцями.

Очищений цибулю наріжте тонкими півкільцями.

Очищену свіжу буряк потріть з допомогою великої терки або подрібніть за допомогою кухонного комбайна.

Часник подрібніть ножем або пропустіть через прес.

В глибоку каструлю викладіть натерту буряк.

Додайте нарізаний болгарський перець.

Викладіть півкільця цибулі і подрібнений часник.

Овочі залийте пропущеними через м’ясорубку помідорами.

Влийте рослинне масло, додайте сіль та цукровий пісок.

Ретельно перемішайте вміст каструлі. Поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння і тушкуйте протягом 40 хвилин. За бажанням можете додати мелений перець за 10 хвилин до повної готовності. За 5 хвилин до готовності додайте столовий оцет, добре перемішайте.

Заздалегідь стерилізуйте банки і кришки. Чисті і сухі банки наповніть салатом і закрутіть. Закатані банки переверніть догори дном і укутайте.

Приємного апетиту!

Гострі салати на зиму Овочеві салати на зиму Пікантні салати на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати з цибулею на зиму