Салат з буряка «Оленка» прекрасна вітамінна закуска на зиму. Таку закуску використовують як самостійне блюдо, так і в якості борщової заправки. Це дуже зручно, заготовити такий салат восени і користуватися до нового врожаю.
Інгредієнти: на 3 л.
- Буряк – 2 кг
- Помідори свіжі – 1.5 кг
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Часник – 100 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Сіль – 30 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Перець чорний мелений – за бажанням
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з буряка на зиму «Оленка»? Овочі попередньо помийте і очистіть. Помідори пропустити через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера.
Попередньо очищений від серцевини болгарський перець наріжте соломкою. Гострий перець очистіть від насіння і наріжте кільцями.
Очищений цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Очищену свіжу буряк потріть з допомогою великої терки або подрібніть за допомогою кухонного комбайна.
Часник подрібніть ножем або пропустіть через прес.
В глибоку каструлю викладіть натерту буряк.
Додайте нарізаний болгарський перець.
Викладіть півкільця цибулі і подрібнений часник.
Овочі залийте пропущеними через м’ясорубку помідорами.
Влийте рослинне масло, додайте сіль та цукровий пісок.
Ретельно перемішайте вміст каструлі. Поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння і тушкуйте протягом 40 хвилин. За бажанням можете додати мелений перець за 10 хвилин до повної готовності. За 5 хвилин до готовності додайте столовий оцет, добре перемішайте.
Заздалегідь стерилізуйте банки і кришки. Чисті і сухі банки наповніть салатом і закрутіть. Закатані банки переверніть догори дном і укутайте.
Приємного апетиту!
Гострі салати на зиму Овочеві салати на зиму Пікантні салати на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати з цибулею на зиму