Салат з червоною квасолею дуже смачний і прекрасно підійде для обіду або вечері. Блюдо годиться як для святкового столу, так і буденного. Яскравий і барвистий салат точно не залишиться без уваги.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Квасоля червона – 1 банка
- Курка (варена) – 100 гр.
- Білий хліб – 2 скибочки
- Часник – 3 зуб.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Готувати салат з квасолею червоної легко! Курку необхідно відварити заздалегідь. Можна брати будь-які частини тушки, але особливо соковитим і смачним салат виходить з стегенцями. Варену курку охолоджуємо і нарізаємо на маленькі шматочки поперек волокон, відправляємо в салатницю.
Для приготування сухарів скибочки білого хліба гострим ножем ріжемо на кубики невеликого розміру.
Деко або форму, в якій будуть готуватися сухарики, змащуємо рослинним маслом і розподіляємо по маслу часник (два зубчики), пропущений через прес. Сухарики придбають легкий аромат часнику, який при цьому не буде нав’язливим.
Висипаємо кубики білого хліба на змащене деко з часником, злегка перемішуємо, щоб кубики трохи просочилися маслом і ароматом часнику. Трохи присипаємо сіллю. Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на режим «гриль».
Готуємо сухарики протягом п’яти-семи хвилин, поки вони не подсушатся і помітно не зарум’яняться. Готові сухарики знімаємо з дека і пересипаємо на плоску тарілку в один шар.
Помідор необхідно промити, обсушити і нарізати на невеликі кубики. Якщо є багато зайвого соку, його потрібно злити. Шматочки помідора кладемо в салатницю.
Банку консервованої червоною квасолі відкриваємо, рідина повністю зливаємо. Квасоля кладемо в салатницю. Залишився зубчик часнику пропускаємо через прес і додаємо до решти інгредієнтів в салатницю.
Викладаємо в салатницю майонез, перемішуємо всі компоненти. Салат готовий.
Перед самою подачею додаємо сухарики і ще раз перемішуємо. Якщо додати сухарики заздалегідь, то вони розмокнуть і не зможуть доповнити салат хрусткою ноткою.
Приємного апетиту!
Салати з куркою