Пропонуємо вам відмінний варіант зимової овочевої закуски: салат з помідорів і овочів. Для його приготування використовується велика кількість овочів, смак яких відмінно доповнює один одного. У процесі приготування ми будемо пасерувати овочі на рослинному маслі, а потім гасити – таким чином, вони краще розкриють свій аромат і об’єднаються в одну смакову гаму.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква (велика) – 5 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 кг
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з кабачків, помідорів і болгарського перцю на зиму. Помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на рушник і даємо їм трохи обсохнути. Потім нарізаємо помідори на шматочки і викладаємо у велику каструлю.

Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими кільцями. Викладаємо цибулю на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом і підсмажити його до прозорого стану.

Кабачки промиваємо, видаляємо плодоніжки і чистимо від насіння і шкірки. Нарізаємо кабачки невеликими кубиками і кладемо в емальовану каструлю або таз. Додаємо трохи води і тушкуємо на середньому вогні 10-15 хвилин.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Викладаємо натерту моркву в попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом і тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.

Болгарський перець промиваємо під проточною водою, кожен перець розрізаємо навпіл, чистимо від плодоніжок і насіння. Шаткуємо перець тонкими півкільцями. Викладаємо перець на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом і тушкуємо, поки він не стане м’яким.

Готові овочі викладаємо у великий емальований таз, перемішуємо і ставимо його на середній вогонь. Доводимо овочі до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо 35-40 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування в овочі додаємо спеції, цукор, сіль і оцет, добре перемішуємо, проварюємо 10 хвилин і знімаємо з вогню.

Готовий гарячий салат розкладаємо по попередньо простерилизованным банкам і закручуємо прокип’яченими кришками. Залишаємо салат до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо його на зберігання в прохолодне темне місце, де він може зберігатися 4-5 місяців.

Салат з кабачків без стерилізації на зиму Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з моркви на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салати без капусти на зиму Салати без часнику на зиму