Ще один рецепт для любителів кабачків. На цей раз – це салат з болгарським перцем, стручковою квасолею і томатним соусом. Легкий, ніжний по консистенції, пікантний і в міру солоний, він є відмінним варіантом гарнір до м’ясних страв.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 3 кг
- Квасоля стручкова – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 10 – 12 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Масло олію – 250 гр.
- Томатний соус – 500 мл
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 125 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з кабачків з квасолею на зиму. Кабачки промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки, чистимо від шкірки і насіння і нарізаємо кабачки невеликими кубиками. Викладаємо кабачки в емальований таз, додаємо сіль і цукор.
Кабачки перемішуємо і залишаємо на 30-40 хвилин, щоб вони виділили сік.
Після закінчення часу кабачки додаємо мелений перець і томатний соус і ще раз перемішуємо.
Квасоля промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк і даємо їй трохи стекти. Потім обрізаємо у квасолі хвостики і розрізаємо навпіл. Болгарський перець промиваємо, даємо йому трохи обсохнути на кухонному рушнику. Потім розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Нарізаємо перець невеликими кубиками.
Нарізані овочі додаємо в миску до кабачків, наливаємо рослинне масло і перемішуємо. Ставимо миску з салатом на середній вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо овочі 35-40 хвилин. В кінці приготування в салат додаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо салат на зберігання в темне прохолодне місце.
Салат " овочеве асорті на зиму Салати без капусти на зиму Салати без цибулі на зиму Салати без часнику на зиму