Красивий і ароматний корейський салат з морквою смачний і пікантний. Приготуйте його до святкового столу заздалегідь, щоб овочі встигли промаринуватися в соєвому соусі з оцтом, і насолоджуйтеся цієї апетитної і корисною закускою.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Кабачки (молоді) – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч.л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Кунжут – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Оцет рисовий – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Пластівці перцю чилі – 0.5 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат з кабачків з оцтом, молоді кабачки вимийте і обріжте у них хвостики і грубі нарости. Моркву очистіть, сполосніть і натріть на корейській тертці або надайте ножем форму тонкої соломки.
Нарізайте кабачок тонкими полукружками.
Моркву перекладіть в миску, посипте сіллю і залиште на 10 хвилин для утворення соку.
Кабачок викладіть в контейнер і поцукруйте, полийте оцтом посоліть дрібкою солі і перемішайте, закрийте контейнер кришкою і акуратно струснувши його кілька разів. Залиште кабачок на 10 хвилин замаринуватися.
Моркву трохи відіжміть руками і з’єднайте з кабачком, перемішайте і посипте кунжутом.
На сковороді розігрійте олію і всипте червоний перець. На малому вогні прогрійте приправу ½ хвилини, щоб масло стало ароматним.
Видавіть очищений і промитий часник в овочі і полийте гарячим ароматним маслом.
Влийте соєвий соус, перемішайте і закрийте салат кришкою. Поставте закуску в холодильник на 2 години.
Приємного апетиту!
Новости