Кабачки для салату краще різати невеликими скибочками, а не терти на тертці. Тоді відчувається їх смак і консистенція полуразваренных овочів. Томатна паста забарвлює салат в приємний колір і додає помідорну кислинку.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 2,5 кг
  • Томатна паста – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 60 мл
  • Часник – 1 головка
  • Вода – 0,5 л.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

Готувати салат з кабачків з томатною пастою на зиму просто! Помити кабачки, прибрати хвостики. Якщо перестиглі плоди, видалити м’якоть з насінням і шкірку.

Порізати кільцями кабачки, а потім кожне кільце на 4 частини.

Часник почистити і подрібнити ножем.

Скласти кабачки з часником в каструлю, відповідну за обсягом.

Туди ж відправити томатну пасту, воду, цукровий пісок і сіль. Перемішати і відправити варитися на середньому вогні півгодини.

Потім влити оцет і варити ще 5 хв

Банки вимити в содовому розчині і сполоснути, простерилізувати разом з кришками. Розкласти киплячий салат в банки.

Банки з заготовками закатати, перевернути і дати охолонути в теплі. Далі перенести в підвал.

Приємного апетиту!

Новости