Кабачки для салату краще різати невеликими скибочками, а не терти на тертці. Тоді відчувається їх смак і консистенція полуразваренных овочів. Томатна паста забарвлює салат в приємний колір і додає помідорну кислинку.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 2,5 кг
- Томатна паста – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 60 мл
- Часник – 1 головка
- Вода – 0,5 л.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 200 мл
Процес приготування:
Готувати салат з кабачків з томатною пастою на зиму просто! Помити кабачки, прибрати хвостики. Якщо перестиглі плоди, видалити м’якоть з насінням і шкірку.
Порізати кільцями кабачки, а потім кожне кільце на 4 частини.
Часник почистити і подрібнити ножем.
Скласти кабачки з часником в каструлю, відповідну за обсягом.
Туди ж відправити томатну пасту, воду, цукровий пісок і сіль. Перемішати і відправити варитися на середньому вогні півгодини.
Потім влити оцет і варити ще 5 хв
Банки вимити в содовому розчині і сполоснути, простерилізувати разом з кришками. Розкласти киплячий салат в банки.
Банки з заготовками закатати, перевернути і дати охолонути в теплі. Далі перенести в підвал.
Приємного апетиту!
Новости