Для такого салату можна використовувати будь-які гриби. Головне – не солоні або мариновані. Якщо це лісові, то перед обсмажуванням їх обов’язково відварюємо не менше півгодини. У випадку з печерицями ніякої попередньої обробки не потрібно. До речі, цей салат повинен особливо сподобатися тим, хто не любить сиру цибулю в складі. Цибуля тут є, але він також обсмажується перед додаванням в блюдо. Завдяки цьому не тільки зникає різкість і специфічний аромат, але і з’являється особлива пряна нотка, яка підсилює смак грибів і відмінно поєднується з кальмарами.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кальмари – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Гриби – 150 гр.
  • Яйце перепелине – 10 шт.
  • Кріп – 1 гілка
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Листовий салат для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати салат з кальмарами, грибами, яйцем і цибулею? Кальмарів розморожуємо, ретельно промиваємо в проточній воді, очищають від поверхневої плівки і центрального хряща.

Підготовлені тушки відварюємо в злегка підсоленій воді не більше двох хвилин, щоб зберегти їх ніжність і м’якість.

Потім охолоджуємо кальмарів і нарізаємо тонкими кільцями або смужками, за бажанням.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими прозорими полукружиями.

Печериці миємо, обсушуємо й ріжемо тонкими пластинками.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо в нього подрібнені цибулю з грибами. Обсмажуємо їх при періодичному помішуванні до м’якості та легкого золотистого відтінку.

Потім перекладаємо обсмажену суміш з сковороди на тарілку для охолодження. Щоб позбутися від зайвого масла після смаження, можна промокнути масу паперовим рушником – воно вбере частина жиру.

Перепелині яйця відварюємо круто, потім заливаємо холодною водою. Холодні яйця очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.

В салатницю покласти нарізані яйця, остиглу суміш цибулі з грибами і кальмарів. Зелень кропу миємо, обсушуємо, подрібнюємо ножем і також кладемо в салатницю. Заправляємо все інгредієнти майонезом, перемішуємо і пробуємо на смак. При необхідності додаємо сіль і чорний мелений перець.

Готового салату можна дати настоятися в холодильнику пару годин, щоб він став більш насиченим смаком. Подавати страву рекомендується на листках зеленого салату.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і грибами Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салати з кальмарами Салати з морепродуктами