Коли в наявності виявилися кальмари, а що приготувати з них, не зовсім ясно, можна зупинитися на салаті. У даному рецепті крім кальмарів використовуються ще консервована кукурудза, а також твердий сир і ріпчасту цибулю. Готову страву виходить досить ситним – чим не варіант сімейного вечері, який, до того ж, і готується всього за двадцять хвилин? Ріпчасту цибулю краще брати салатних сортів – у них різкості менше і солодощі більше. Якщо такого лука не виявилося, то можна пустити в хід і звичайний, але перед додаванням в салат його варто обробити окропом. Всі подробиці нижче в рецепті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 400 гр.
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – 4 ст. л.
- Петрушка – 1 гілка
Процес приготування:
Як приготувати салат з кальмарами і консервованою кукурудзою? Якщо кальмари в замороженому вигляді, то перед обробкою їх потрібно обов’язково повністю розморозити. Тушки очищаємо від поверхневої плівки і добре промиваємо в проточній воді. У каструлі нагріваємо до кипіння підсолену воду в довільній кількості і опускаємо в неї кальмарів. Час варіння – півтори-дві хвилини. Якщо ніжні тушки переварити, вони стануть твердими і несмачними. Готових кальмарів витягуємо з води на тарілку і охолодити.
Відварених і охололих кальмарів ріжемо тонкою соломкою. Також можна нарізати кільцями і – як більше подобається.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його тонкими прозорими півкільцями. Якщо використовується салатний сорт цибулі, то після нарізки його відразу можна додавати в блюдо. Якщо цибуля звичайний, то ошпарюємо його окропом.
Для цього покладемо нарізані півкільця в миску і заливаємо їх окропом. Витримуємо десять хвилин і відкидаємо масу на друшляк. Промиваємо цибулю холодною водою і даємо всій зайвої рідини стекти
Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Поміщаємо отриману стружку в салатницю.
Додаємо до сиру смужки кальмарів і підготовлений ріпчасту цибулю. Банку з кукурудзою розкриваємо і відкидаємо вміст на друшляк. Після того, як з зерен стече рідина, висипаємо їх до решти інгредієнтів.
Додаємо в салатницю майонез, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі разом.
Подаємо до столу в загальній салатниці або порційно, прикрасивши поверхню листочками свіжої петрушки.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами, кукурудзою і сиром Салати з кальмарами