Оригінальний пікантний салат з кальмарів і маринованої цибулі відмінно різноманітить обідній стіл. Закуску можна подавати до гарніру. Блюдо виходить ароматним і насиченим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Лимон для прикраси
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Готувати салат з кальмарами і маринованою цибулею просто! Ріпчасту цибулю очищаємо від шкірки, ріжемо тонкими кільцями і занурюємо в глибоку посуд. Заливаємо оцтом, олією, посипаємо цукром, сіллю і перцем. Додаємо лавровий лист, перемішуємо і маринуємо не менше 1 години.

Промиваємо перці і очищаємо від насіння. Ріжемо тонкими смужками.

Відварюємо кальмар 2-3 хвилини в киплячій підсоленій воді, потім нарізаємо смужками. З’єднуємо з перцями і маринованою цибулею.

Перемішуємо салат, прикрашаємо часточками лимона і свіжою петрушкою. Охолоджуємо і подвеем до столу. Приємного апетиту!

Салати з кальмарами Салати з морепродуктами