Оригінальний пікантний салат з кальмарів і маринованої цибулі відмінно різноманітить обідній стіл. Закуску можна подавати до гарніру. Блюдо виходить ароматним і насиченим.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Лимон для прикраси
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Готувати салат з кальмарами і маринованою цибулею просто! Ріпчасту цибулю очищаємо від шкірки, ріжемо тонкими кільцями і занурюємо в глибоку посуд. Заливаємо оцтом, олією, посипаємо цукром, сіллю і перцем. Додаємо лавровий лист, перемішуємо і маринуємо не менше 1 години.
Промиваємо перці і очищаємо від насіння. Ріжемо тонкими смужками.
Відварюємо кальмар 2-3 хвилини в киплячій підсоленій воді, потім нарізаємо смужками. З’єднуємо з перцями і маринованою цибулею.
Перемішуємо салат, прикрашаємо часточками лимона і свіжою петрушкою. Охолоджуємо і подвеем до столу. Приємного апетиту!
Салати з кальмарами Салати з морепродуктами