Пікантна холодна закуска виходить з кальмарів і маринованих печериць. Просте блюдо урізноманітнює святковий стіл з приводу і вразить гостей своїм ароматом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 300 гр.
  • Печериці мариновані – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 80 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з кальмарами і маринованими печерицями, промиваємо кальмар, очищаємо тушку від плівки. Далі відварюємо морепродукт протягом 3 хвилин в киплячій воді. Остуджуємо і ріжемо для салату.

з банки з печерицями зливаємо маринад, самі гриби викладаємо в тарілку. Додаємо до них тонко нарізаний лук і перемішуємо.

Дрібно перетираємо твердий сир на тертці.

З’єднуємо всі продукти в салатниці, поливаємо їх майонезом, солимо і ретельно розмішуємо. Подаємо закуску до столу холодної, можна прикрасити зеленню.

Салат з кальмарами і грибами Салат з кальмарами і сиром Салати з кальмарами Салати з морепродуктами