Кальмари корисні легкозасвоюваним білком та безліччю цінних мікроелементів. Цей продукт варто частіше включати в повсякденне меню. Мабуть, найпростіший спосіб подати кальмари на стіл – це зробити з ними салат. При цьому варіанти можуть бути як вишукані святкові, так і зовсім прості, не вимагають ні витрат, ні клопоту. Даний салат якраз і передбачає швидкість приготування і має нескладний складу. Потрібні для нього продукти знайдуться в кожному холодильнику.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 500 гр.
  • Капуста пекінська – 4 аркуша
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Яйце – 5 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з кальмарами, яйцем і пекінською капустою. Кальмарів повністю розморожуємо, якщо це необхідно. Ретельно промиваємо їх у проточній воді. З допомогою ножа знімаємо поверхневу напівпрозору плівку і витягуємо центральну хрящову пластину.

В каструлі доводимо до кипіння підсолену воду і опускаємо в неї підготовлені тушки. Варимо не більше, ніж дві хвилини, щоб кальмари залишилися максимально ніжними. Готовий морепродукт витягуємо з відвару і даємо йому охолонути до комфортної температури.

Нарізаємо відварні тушки тонкими кільцями або соломкою, як більше подобається.

Яйця відварюємо круто, після чого заливаємо холодною водою і даємо повністю охолонути. Очищаємо і нарізаємо шматочками яйця невеликого розміру.

Червоний ріпчаста цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими напівпрозорими півкільцями. Рекомендуємо використовувати саме червоний сорт цибулі, оскільки він м’якше за смаком і не має сильної різкості.

Листя пекінської капусти промиваємо, обсушуємо на рушник і зрізаємо жорсткі прожіліни. Нарізаємо листя соломкою.

У салатниці змішати підготовлені інгредієнти: соломку кальмарів, шматочки яєць, півкільця цибулі і нарізану пекінську капусту. Банку з кукурудзою розкриваємо, а зерна відкидаємо на друшляк, щоб пішла зайва рідина. Висипаємо кукурудзу поверх інших інгредієнтів.

Перемішуємо всі компоненти разом.

Заправляємо салат майонезом, присмачую чорним меленим перцем і при необхідності досолює. Якщо подача страви планується не одразу після приготування, то не варто відразу додавати майонез. Робити це краще безпосередньо перед сервіровкою, щоб салат передчасно не виділив рідина.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і кукурудзою Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і кукурудзою Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салати з кальмарами Салати з морепродуктами