Крабові палички вдало «підтримають» у складі, мабуть, будь морепродукт. Кальмари – не виняток. В додаток до них додамо сир, яйця і трохи цибулі. Вийде ніжний салат з невеликою пікантну нотку. Щоб страва виглядало гармонійно і привабливо, пропонуємо нарізати всі інгредієнти однаково – у формі тонких смужок. Для заправки підійде класичний майонез, а для прикраси – гілочка свіжої петрушки.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Кальмари – 300 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Крабові палички – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – 1 гілка
Процес приготування:
Готувати салат з кальмарами, крабовими паличками, яйцем і сиром просто! Попередньо відварені й охолоджені кальмари нарізаємо тонкою смужкою, яку відразу викладаємо в миску для змішування салату.
Крабові палички ріжемо смужками, співмірними з соломкою кальмари. Викладаємо їх у миску.
Чергу сиру: натираємо його на крупній тертці або намагаємося нарізати ножем максимально тонкими смужками. Додаємо сир до інших компонентів в миску.
Ріпчасту цибулю рекомендуємо використовувати саме червоного сорту, оскільки він не такий різкий і веде себе в салаті «делікатніше». Очищаємо його від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими напівпрозорими півкільцями, які висипаємо в миску.
Яйця попередньо відварюємо круто, повністю охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо їх смужками, приблизно рівними за розміром кальмарам. Викладаємо до інших компонентів.
Заправляємо салатну суміш майонезом, акуратно перемішуємо, щоб не деформувати нарізку продуктів. Знімаємо пробу і при необхідності досолює салат, а також додаємо чорний мелений перець за смаком.
Поверхня страви прикрашаємо листочками свіжої петрушки. Салат бажано подавати відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Крабовий салат без кукурудзи ПП салат з крабовими паличками Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і сиром Салат з кальмарами, яйцем і сиром Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салат з крабовими паличками