Листковий салат з креветками – це красива подача смачної закуски для вашого столу. Достаток інгредієнтів робить страву по-справжньому ситним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Креветки свіжі – 200 гр.
  • Крабові палички – 1 пакет
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Зелень – для прикраси
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з креветками шарами просто! Креветки закидаємо в киплячу підсолену воду. Варити приблизно три хвилини. Якщо морепродукт в панцирі, то очищаємо його після того, як охолоне.

Крабові палички дрібно нарізаємо, попередньо переконавшись, що вони повністю розморозилися.

Сир пропускаємо через крупну тертку.

Огірок також пропускаємо через тертку. Для зручності та більш ніжного смаку в салаті попередньо очищаємо овоч від шкірки. Натерті огірки викладаємо на дно салатниці. Це і буде наш перший шар.


Далі натираємо на тертку заздалегідь відварені й охолоджені курячі яйця. Викладаємо половину другим шаром.

Яєчний шар обмазуємо майонезом, на нього викладаємо половину натертого сиру і половину крабових паличок.

Робимо шар з другої частини яєць. Розподіляємо рівномірно.

Посипаємо яйця залишилися сиром і гарненько промазуємо майонезом.

Викладаємо шар з решти крабових паличок. Посипаємо подрібненою свіжою зеленню.

Красиво викладаємо креветки. Це буде верхній шар. Щоб креветки лежали акуратно, можна закріпити їх крапельками майонезу. Охолоджуємо листковий салат і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Крабовий салат без кукурудзи Крабовий салат з сиром і майонезом Салат з креветками і крабовими паличками Салат з креветками і майонезом Салат з креветками і яйцями Салат з креветками, яйцем і майонезом Салати з креветками