Якщо ви любите морепродукти – цей салат повинен викликати як мінімум цікавість. До складу входять кальмари, креветки і крабові палички – такий набір компонентів забезпечить ніжний і одночасно з тим насичений смак страви. А майонез лише посилить і розкриє смак морепродуктів. До речі, для салату ми використовуємо тільки білки яєць, щоб підкреслити текстуру кальмарів і не порушити ніжний колір інгредієнтів. Це відмінний варіант холодної закуски на будь-який стіл. Якщо є бажання додати солону нотку і елемент свята, прикрасьте поверхню невеликою кількістю червоної ікри. Це створить настрій і відтінятиме ніжну природну солодкість морепродуктів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 300 гр.
  • Креветки свіжі – 300 гр.
  • Крабові палички – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Ікра червона – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з кальмарами, креветками, крабовими паличками і яйцями легко! Яйця відварюємо круто, заливаємо після варіння холодною водою і даємо повністю охолонути.

яйця Очищаємо від шкаралупи і розрізаємо кожне навпіл. Жовтки витягаємо – вони в цьому салаті не знадобляться. Білки ріжемо тонкими пластинками, схожими на соломку кальмарів.

Креветки відварюємо в підсоленій воді протягом двох-трьох хвилин. Важливо стежити за варінням, щоб не переварити ніжний продукт.

Витягаємо готові креветки з води і даємо їм охолонути. Потім знімаємо панцир і видаляємо хвостики.

Кальмарів ретельно промиваємо. Знімаємо з них верхню плівку і витягуємо центральний хрящ. Відварюємо її в підсоленій воді не більше двох хвилин, щоб їх м’якоть залишилася ніжною.

Готові кальмари дістаємо з відвару, остуджуємо і нарізаємо тонкими кільцями.

Крабові палички звільняємо від упаковки і ріжемо невеликими кубиками. Також для салату можна використовувати крабове м’ясо – різниці в смаку немає.

В салатницю поміщаємо всі підготовлені інгредієнти: пластинки білків яєць, кільця кальмарів, кубики крабових паличок і креветки.

Викладаємо майонез і акуратно перемішуємо. Пробуємо салат на смак і додаємо сіль, якщо це необхідно.

Поверхня готового салату прикрашаємо червоною ікрою, за бажанням. Подавати страву рекомендується відразу після приготування. Варто відзначити, що порційна подача такого салату посилить його привабливість і створить ефект святкового настрою. Особливо якщо укласти порції салату в високі розетки або келихи, а в якості прикраси додати трохи контрастною зелені – відмінно підійде кріп.

Приємного апетиту!

Крабовий салат Салат з кальмарами, крабовими паличками і кукурудзою Салат з крабовими паличками і яйцем Салат з крабовими паличками, кальмарами, яйцем і кукурудзою Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою Салат з креветками, яйцем і майонезом Салати з креветками