Серед холодних закусок на святковий стіл салати займають особливе місце. Вони завжди актуальні і їх різноманітність просто величезна. Деколи складно вибрати, щоб догодити гостям, і приготувати щось новеньке. Салати з морепродуктами завжди припадуть до речі: вони легкі, соковиті і не перевантажують шлунок. Даний салат з кальмарами – якраз з таких. Приготувати його нескладно, але важливо правильно підготувати кальмари. Всі особливості та етапи приготування покроково вказані нижче.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Кальмари – 2 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – 3 гілки
- Петрушка – 3 гілки
- Майонез – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування салату з кальмарами, кукурудзою, яйцем і огірком смачний! На початку приготування ставимо варитися яйця, щоб не втрачати час. Варимо їх протягом десяти-одинадцяти хвилин до твердого жовтка. Потім заливаємо холодною водою і даємо повністю охолонути.
Далі відваримо кальмари. Якщо морепродукти заморожені, то потрібно обов’язкова попередня розморожування при кімнатній температурі. Якщо в наявності кільця кальмарів, то достатньо буде просто залити окропом на одну хвилину, після чого дати рідини стекти.
Тушки промиваємо в проточній воді і знімаємо верхню плівку.
Потім опускаємо їх у підсолений окріп і варимо не більше однієї-двох хвилин, щоб ніжна м’якоть не стала «гумової». Варені кальмари охолоджуємо.
Банку кукурудзи розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк і промиваємо водою.
Після того, як зайва рідина стече, висипаємо кукурудзу в салатницю.
Охолоджені яйця нарізаємо невеликими кубиками і висипаємо до кукурудзі.
Підготовлені кальмари ріжемо шматочками, співмірними з кубиками яєць, висипаємо в салатницю.
Огірок промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кубиками, аналогічними за розміром з кальмарами. Якщо плоди немолоді, то шкірку і серцевину з насінням краще видалити.
Петрушку і кріп промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем. Залишаємо пару невеликих гілочок петрушки цілими для прикраси. Висипаємо подрібнену зелень в салатницю.
Додаємо майонез, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Акуратно перемішуємо і прикрашаємо поверхню гілочкою петрушки. Салату можна дати настоятися в холодильнику не більше години-двох. В цьому випадку він стане соковитіше. Але сильно зволікати з подачею все ж не варто, оскільки страва може виділити рідину і втратити свою апетитність.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і кукурудзою Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами, яйцем і кукурудзою Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салат з кальмарами, яйцем, огірком і цибулею Салати з кальмарами