Об’єднавши в салаті кальмари і обсмажені гриби, ви отримаєте закуску з приголомшливим смаком. Виглядає він нефотогенічна, але припаде до смаку всім любителям страв з морепродуктів. Родзинку салату додадуть гриби, посмажені з волоськими горіхами, і хороший твердий сир.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Кальмари – 2 шт.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Волоський горіх – 50 гр.
- Сир Пармезан – 80 гр.
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з кальмарами, сиром і грибами? Кальмари обшпарте окропом, видаліть шкірку і внутрішні хрящі і добре промийте її під проточною водою.
У невеликій каструлі закип’ятіть воду і додайте трохи солі. Промиті кальмари помістіть в окріп на 10 секунд і дістаньте з води. Потім цю воду доведіть до кипіння і другий раз помістіть в неї кальмари також на 10 секунд. Потім тушки перекладіть на тарілку і остудіть.
Печериці почистіть, добре промийте, розріжте на половинки і потім наріжте на тонкі пластинки.
Почистіть цибулину і її дрібно наріжте. На розігрітому рослинному маслі обсмажте до готовності гриби разом з цибулею. Смажте протягом 10 хвилин. До кінця смаження додайте до грибів нарубані волоські горіхи, перемішайте і вимкніть вогонь.
Охолоджені кальмари наріжте на тонкі кільця і перекладіть їх у салатницю.
Перекладіть до кальмарам смажені з горіхами гриби.
Потім прямо в салатницю натріть на крупну тертку шматочок пармезану. Салат по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем, додайте майонез і все акуратно перемішайте.
Приготований салат сформуйте у спеціальній формочці і потім перекладіть на порційну тарілку. Посипте його рубаними горіхами, декоруйте гілочкою зелені і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і сиром Салат з кальмарами і цибулею Салати з морепродуктами