Кальмари з сиром і смаженими грибами – варіант ситного зимового салату, адже влітку морепродукти готують з огірком і яйцем. У салат додамо трохи волоських горіхів. Чудовий смак салату нікого не залишить байдужим.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кальмари – 250 гр.
  • Печериці свіжі – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Волоський горіх – 70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Петрушка – 1 пучок
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт приготування салату з кальмарами, сиром і печерицями смачний! Печериці помийте і наріжте на тонкі пластинки. Очистіть цибулину і наріжте її дрібним кубиком.

Розігрійте в сковороді трохи олії і обсмажте в ньому цибулю. Потім перекладіть в сковорідку печериць пластинки, посоліть і смажте до випарювання грибного соку.

Кальмари, попередньо розморожені і почищені, відваріть протягом 2 хвилин, потім остудіть і наріжте тонкою соломкою.

Шматочок твердого сиру подрібніть на крупну тертку.

Волоські горіхи підсушіть на сковороді і подрібніть в чаші блендера.

Промиту петрушку і часник дрібно нарубаєте і покладіть в чашку. Додайте майонез і добре перемішайте.

В салатницю перекладіть нарізаний кальмар, обсмажені з цибулею гриби, тертий сир і половину подрібнених горіхів. Заправте салат приготовленим соусом і ложкою перемішайте.

Приготований салат красиво і з допомогою спеціальних формочок розкладіть в порційні тарілки, посипте горіхами, що залишилися, декорують зеленню і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і цибулею Салати з кальмарами Салати з морепродуктами