Кальмари з сиром і смаженими грибами – варіант ситного зимового салату, адже влітку морепродукти готують з огірком і яйцем. У салат додамо трохи волоських горіхів. Чудовий смак салату нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кальмари – 250 гр.
- Печериці свіжі – 150 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Волоський горіх – 70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Петрушка – 1 пучок
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Рецепт приготування салату з кальмарами, сиром і печерицями смачний! Печериці помийте і наріжте на тонкі пластинки. Очистіть цибулину і наріжте її дрібним кубиком.
Розігрійте в сковороді трохи олії і обсмажте в ньому цибулю. Потім перекладіть в сковорідку печериць пластинки, посоліть і смажте до випарювання грибного соку.
Кальмари, попередньо розморожені і почищені, відваріть протягом 2 хвилин, потім остудіть і наріжте тонкою соломкою.
Шматочок твердого сиру подрібніть на крупну тертку.
Волоські горіхи підсушіть на сковороді і подрібніть в чаші блендера.
Промиту петрушку і часник дрібно нарубаєте і покладіть в чашку. Додайте майонез і добре перемішайте.
В салатницю перекладіть нарізаний кальмар, обсмажені з цибулею гриби, тертий сир і половину подрібнених горіхів. Заправте салат приготовленим соусом і ложкою перемішайте.
Приготований салат красиво і з допомогою спеціальних формочок розкладіть в порційні тарілки, посипте горіхами, що залишилися, декорують зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і цибулею Салати з кальмарами Салати з морепродуктами