Нескладний у приготуванні салат з малою кількістю компонентів. Цікавий момент – використання маринованих огірків. На відміну від солоних, вони володіють легким кисло-пряним відтінком, який залишається помітним і в готовому салаті. Подрібнений ріпчаста цибуля підкреслює цю нотку. Щоб кальмари були ніжними, важливо правильно їх підготувати. Час їх термічної обробки, спосіб нарізки та інші важливі нюанси докладно описано в рецепті з покроковими фото.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 1 кг
- Яйце – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Огірки мариновані – 200 гр.
- Майонез – 6 – 7 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з кальмарами, яйцем і маринованим огірком. Кальмарів ретельно промиваємо в проточній воді. Щоб було легше їх чистити, робимо наступне: поміщаємо тушки в миску і заливаємо крутим окропом. Витримуємо кальмари три-чотири хвилини. За цей час тушки не тільки фактично приготуються, але і поверхнева слиз згорнеться – залишиться тільки змити її водою, щоб видалити. Плівку також при бажанні знімаємо її легко підчепити з краю.
Підготовлені тушки розрізаємо спочатку на кільця шириною п’ять-сім міліметрів, а потім на ромбики, роблячи косою поперечний зріз по кільцях.
Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Ріжемо його максимально дрібними шматочками. Щоб прибрати гіркоту і пом’якшити різкість цибулі, поміщаємо його в миску і заливаємо крутим окропом. Через три-чотири хвилини воду зливаємо, а цибульну масу злегка віджимаємо руками від вологи.
Яйця попередньо відварюємо круто і повністю охолоджуємо. Очищаємо і дрібно нарізаємо. Як варіант, можна потерти їх на крупній тертці.
У маринованих огірків зрізаємо кінчики з обох сторін. Розрізаємо вздовж на дві частини і даємо маринаду стекти зсередини, щоб не додавати зайву вологу в салат. Потім нарізаємо половинки огірків невеликими шматочками довільної форми.
У мисці змішуємо компоненти для салату: ромбики кальмара, подрібнений ріпчаста цибуля, яйця і мариновані огірки. Посипаємо суміш чорним меленим перцем і сіллю за смаком. Додаємо майонез і акуратно перемішуємо.
Приготований салат подаємо в загальній салатниці або на порційних тарілках. Бажано подавати відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салати з кальмарами