Салат для тих, хто не любить важкі майонезні суміші і воліє легкі страви з соковитою заправкою. База такого салату – свіжа зелень. Вже на її тлі соло кальмар в компанії з помідорами і яйцями. Що стосується останніх, то пропонуємо використовувати дрібні черрі і перепелині яйця. Їх розмір дозволяє намалювати ідеальний малюнок страви. Ну і в цілому черрі все ж солодше і соковитіше багатьох сортів великих томатів. Завершуємо яскраву композицію салату тертим пармезаном. Причому сиром рекомендуємо посипати страву в останню чергу безпосередньо перед подачею – так збережеться і його розсипна текстура, і характерний аромат.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кальмари – 300 гр.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Яйце перепелине – 8 шт.
- Оливки – 1 банка
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Листовий салат – 1 пучок
- Соєвий соус – 2 – 3 ст. л.
- Масло оливкове (холодного отжиа) – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан (тертий) – 6 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати салат з кальмарами, яйцем, сиром і помідорами? Кальмарів розморожуємо, якщо є необхідність. Ретельно промиваємо їх у воді і знімаємо верхню плівку. Поміщаємо підготовлені тушки в миску і заливаємо їх окропом. Пропарюють кальмарів протягом трьох-чотирьох хвилин, після чого витягуємо їх, даємо охолонути й нарізаємо тонкими кільцями.
Поміщаємо нарізані кільця в салатницю відповідного обсягу.
Листя зеленого салату промиваємо і обов’язково обсушуємо – зайва вода в салаті не потрібна. Рвемо листя руками на невеликі шматочки і поміщаємо їх у салатницю.
Банку з оливками розкриваємо і відкидаємо їх на друшляк. Після стікання розсолу висипаємо оливки поверх зеленого салату.
Зелений лук промиваємо, обсушуємо і нарізаємо впоперек пір’я, роблячи зріз навскоси – вийдуть дрібні шматочки, нагадують тонкі ромбики. Додаємо цибулю в салатницю.
Поливаємо компоненти соєвим соусом.
Слідом за соусом салат відправляємо оливкова олія холодного віджиму, сіль і чорний мелений перець за смаком. Всі компоненти перемішуємо один з одним.
Помідори черрі промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на половинки.
Перепелині яйця попередньо відварюємо круто і охолоджуємо. Очищаємо їх і також розрізаємо на половинки.
Розкладаємо на поверхні салату половинки чері та перепелиних яєць у довільному порядку. Посипаємо невеликою кількістю чорного меленого перцю і солі. Безпосередньо перед подачею розсипаємо зверху тертий пармезан і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами, сиром і помідорами Салат з кальмарами, яйцем і сиром Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салати з кальмарами