Дуже ніжний салат з насиченим смаком. Цікавий момент: ріпчасту цибулю пропонуємо обсмажити перед додаванням в блюдо – це забезпечить ароматну «грибну» нотку, яка відмінно поєднується з кальмарами і сиром і підкреслює їх натуральний смак. Яйця підтримують загальний смак і додають насиченості і ніжності. Ідеальним варіантом для заправки таких компонентів буде майонез. Готовий салат виходить ситним і досить щільним для шлунка. Але він дуже смачний!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кальмари – 500 гр.
- Сир Пармезан – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 2 шт.
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка для прикраси
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з кальмарами, яйцем, сиром і цибулею. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його тонкими прозорими півкільцями. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо цибулю. При періодичному помішуванні обсмажуємо його, поки він не стане повністю м’яким і не почне помітно рум’янитися. Знімаємо сковороду з плити, а цибулю витягаємо в тарілку для охолодження.
Кальмари промиваємо, чистимо і відварюємо протягом пари хвилин у підсоленій воді. Охолоджуємо тушки і шаткуємо їх тонкою соломкою.
Твердий сир натираємо на тертці з великими отворами.
Яйця відварюємо круто, повністю охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Натираємо їх на тертці аналогічно сиру.
В салатницю відповідного розміру викладаємо остиглий обсмажену цибулю, соломку кальмарів і натерті яйця з сиром. Додаємо майонез і перемішуємо всі компоненти. Пробуємо і при необхідності досолює салат, а також додаємо чорний мелений перець.
Готового салату можна дати постояти в холодильнику пару годин – він настоїться і стане ще більш насиченим. Безпосередньо перед подачею прикрашаємо поверхню страви свіжою зеленню петрушки.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами, яйцем і сиром Салати з морепродуктами