Один з найдешевших варіантів приготування цього салату, який не буде праці приготувати будь-якій господині.
Інгредієнти: на 1 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 3 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Коріандр – 1 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 12 ст. л.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з капусти і помідорів на зиму. Беремо білокачанну капусту, видаляємо завявшие листочки, промиваємо качан проточною водою і шаткуємо.
Моркву необхідно вимити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
Помідори також промиваємо. Після цього овочі нарізати скибочками невеликого розміру.
Цибулю необхідно очистити від лушпиння, потім нарізати півкільцями.
Петрушку промиваємо під струменем проточної води, після чого дрібно рубаємо.
Нарізані овочі, крім томатів викладаємо у велику миску. Все ретельно перемішуємо, присмачую коріандром. В окрему каструлю вливаємо олію і воду. Знову все перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо її вміст до кипіння, після цього не знімаємо з вогню до тих пір, поки повністю не розчиниться цукор і сіль. Далі знімаємо каструлю з вогню, потім додаємо в маринад оцет. У миску з нарізаними овочами додаємо помідори і зелень. Все перемішуємо, потім заливаємо маринадом. Знову все перемішуємо. Овочеву масу, залиту маринадом, залишити на одну годину.
Через годину можна розкладати салат в стерилізовані банки і закочувати кришками.
Салат " овочеве асорті на зиму Салат з капусти, моркви та цибулі на зиму Салат з моркви на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів з часником на зиму Салати з капусти на зиму