Салат з капусти, огірків, помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму – прекрасна заготівля, зробити яку зовсім не складно. У нього нереальний смак і аромат, в баночці завжди багато соку, який може стати хорошою підливкою до пюре або каші.
В даному рецепті вам пропонується хороший спосіб зберегти майже свіжими ці овочі для зимового столу. Готується салат з короткою термічною обробкою, що зберігає смакові і корисні властивості огірків, помідорів, капусти, моркви та цибулі. Салат дуже смачний. Спробуйте!
Інгредієнти: на 5 арк.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Огірки – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 600 гр.
- Кріп – 120 гр.
- Сіль – 75 гр.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Масло оливкове – 200 мл
- Паприка – 10 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з капусти, огірків, помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму. Капусту нашаткуйте тонкою довгою соломкою. Помістіть її в глибоку ємність, додайте ½ вказаної кількості солі і добре перетріть її до м’якості і соковитості.
Моркву почистіть від шкірки, обдайте окропом, подрібніть на тертці з великими отворами і покладіть її до капусти. Можете подрібнити морква по-корейськи, салат буде значно красивіше.
Почистіть від лушпиння необхідну кількість цибулі.
Огірки помийте, видаліть з обох сторін кінчики.
Огірки і цибулю обов’язково обшпарте киплячою водою.
Нашаткуйте цибулю на тоненькі кільця, а огірки на кружечки.
Помідори обшпарте окропом, розріжте на половинки, видаліть плодоніжки і ще розріжте на четвертинки.
обшпарте Окропом перець і видаліть плодоніжки і насіння. Наріжте перець у вигляді тонкої соломки. Нашатковані овочі покладіть в глибоку металеву ємність для гасіння.
Обшпарте окропом зелений кріп, дрібно наріжте його і помістіть в миску до інших овочів.
До овочів додайте вказане в рецепті кількість цукру, меленої паприки і оцту.
Всипте решту солі і залити 200 мл оливкової олії. Салат перемішайте. Закрийте ємність шматочком харчової плівки і на 3 години поставте в прохолодне місце для маринування овочів.
Потім ємність з салатом поставте на невеликий вогонь і тушкуйте 2-3 хвилини від початку кипіння.
Пором стерилізуйте чисті баночки і прокип’ятіть кришки.
Готовий салат щільно укладіть в підготовлені баночки.
Салат для пастеризації витримайте в гарячій воді при температурі не більше 85 градусів протягом 15 хвилин.
Баночки потім загорніть, переверніть догори дном і накрийте на ніч теплим пледом.
Ваш смачний салат готовий. Перенесіть баночки на зберігання в темне і прохолодне місце.
Приємного апетиту і вдалих заготовок!
Салат з капусти пальчики оближеш на зиму Салат з капусти та цибулі на зиму Салат з капусти, огірків і помідорів на зиму Салат з огірків та моркви на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з помідорів з огірками на зиму Салати з цибулею на зиму