Грибні салати займають зовсім особливе місце в кулінарії. Але багато господинь не ризикують самостійно відварити гриби, а іноді на це просто немає часу. Тому дуже зручно використовувати консервовану. І, напевно, кращий вибір для такого салату – це печериці!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печериці консервовані – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з консервованими грибами легко! Картоплю насамперед слід почистити. Розрізати її на дві половинки і відправити в киплячу воду. Готовність акуратно перевіряємо виделкою. Даємо їй трохи охолонути й нарізаємо прямокутниками або кубиками.

Відкриваємо печериці і великі нарізаємо гриби на більш дрібні шматочки. Цибулину також слід очистити і подрібнить, а зелень подрібнити. Часник пропускаємо через прес або добре дробимо його ножем, за вашим можливостям.

Змішуємо всі продукти і заправляємо оливковою олією.


Додаємо в салат спеції, сіль і цукор, а також оцет. Перемішуємо.

Приємного апетиту!

Новости