Грибні салати займають зовсім особливе місце в кулінарії. Але багато господинь не ризикують самостійно відварити гриби, а іноді на це просто немає часу. Тому дуже зручно використовувати консервовану. І, напевно, кращий вибір для такого салату – це печериці!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печериці консервовані – 400 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Кріп – 0.5 пучків
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з консервованими грибами легко! Картоплю насамперед слід почистити. Розрізати її на дві половинки і відправити в киплячу воду. Готовність акуратно перевіряємо виделкою. Даємо їй трохи охолонути й нарізаємо прямокутниками або кубиками.
Відкриваємо печериці і великі нарізаємо гриби на більш дрібні шматочки. Цибулину також слід очистити і подрібнить, а зелень подрібнити. Часник пропускаємо через прес або добре дробимо його ножем, за вашим можливостям.
Змішуємо всі продукти і заправляємо оливковою олією.
Додаємо в салат спеції, сіль і цукор, а також оцет. Перемішуємо.
Приємного апетиту!
Новости