Салати з копченою куркою завжди виходять незвичайними за смаком. Саме копчена курка надає стравам цікаву особливість. Салат виходить яскравим і святковим, легким і пікантним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Копчена курка – 300 гр.
  • Горошок зелений консервований – 100 гр.
  • Яблука (зелені) – 2 шт.
  • Виноград червоний – 300 гр.
  • Сельдерей – 4 шт.
  • Волоський горіх – 60 гр.
  • Листовий салат для прикраси
  • Батон – 4 скибочки
  • Для заправки: –
  • Сир блакитний – 70 гр.
  • Йогурт – 130 мл
  • Сметана – 130 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт салату з копченою куркою простий у приготуванні! Підготуйте необхідні інгредієнти для салату.

Білий хліб або батон наріжте кубиками. Викладіть на добре розігріту сковороду, періодично помішуючи, підсушіть сухарики. Такі сухарики можна приготувати і в духовці.

Копчену курку при необхідності очистіть від шкіри і звільніть від кісток. М’ясо наріжте невеликими кубиками.

Стеблової селера добре промийте, обсушіть і очистіть від волокон. Наріжте вздовж, а потім кубиками такого ж розміру, як і куряче м’ясо.

Яблука добре помийте, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте кубиками.

Виноград добре промийте і дайте йому обсохнути. Краще вибирайте виноград без кісточок. Якщо виноград з кісточками, розріжте його навпіл, вийміть кісточки і наріжте таким же розміром, як і інші інгредієнти.

В глибокий салатник викладіть всі підготовлені інгредієнти. Відкрийте банку консервованого горошку, злийте рідину і додайте в салат. Можна використовувати заморожений горошок, попередньо розморозивши його. Волоські горіхи подрібніть за допомогою ножа. Викладіть на салат.

Ретельно перемішайте всі нарізані інгредієнти.

Приготуйте заправку для салату. Сир з цвіллю подрібніть.

Викладіть в невелику ємність. Розімніть його з допомогою виделки.

Кріп добре промийте під проточною водою, обсушити і дрібно нарубаєте. Викладіть в ємність для заправки. Додайте сметану, натуральний йогурт, сіль, перець і цукор. Все добре перемішайте.

Заправте салат.

Готові сухарики трохи остудіть. Подавайте Салат порційно, прикрасивши зверху хрусткими сухариками.

Приємного апетиту!

Салати з куркою