Пропоную приготувати корисний і ситний салат з креветками, авокадо, огірками і яйцями. Рецепт досить простий, і з ним впоратися навіть починаюча господиня. При цьому салат виходить по-святковому яскравим і красивим. Спробуйте приготувати і ваші гості не залишаться байдужими.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 2 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Креветки свіжі (очищені) – 300 гр.
- Лимон для прикраси
- Зелень – для прикраси
- Сіль – за смаком
- Яйце – 3 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати салат з креветками, авокадо, огірками та яйцями просто! Картоплю і моркву ретельно промийте, викладіть в каструлю з товстим дном, залийте холодною водою і поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 20-25 хвилин. Курячі яйця відварити в окремій каструльці. Зелень ретельно промийте під холодною водою, а потім струсіть від зайвої вологи. Авокадо і огірки ретельно вимийте.
В глибоку каструлю наберіть холодну воду, поставте на помірний вогонь, додайте чорний перець горошком, лавровий лист і посоліть за смаком. Доведіть до кипіння і покладіть очищені креветки, варити кілька хвилин, періодично перемішуючи. Після чого злийте через сито або друшляк і залиште, щоб зайва рідина скла.
Авокадо розріжте вздовж, акуратно вийміть кісточку, скориставшись столовою ложкою вийміть м’якоть авокадо і наріжте її дрібним за розміром кубиком. Огірки також наріжте дрібним кубиком, попередньо видаливши хвостики. Зварену картоплю і моркву очистіть від шкірки. Відварені курячі яйця очистіть від шкаралупи.
Підготуйте блюдо або тарілку, на якій будете збирати салат. У центрі розмістіть кулінарне кільце. Очищений картопля натріть на крупній тертці і викласти першим шаром, трохи посоліть і змастіть невеликою кількістю майонезу.
Потім очищену моркву натріть на крупній тертці і викласти наступним шаром, трохи присолите.
Наступним шаром викладіть курячі яйця, попередньо натерті на крупній тертці, трохи посоліть і змастіть невеликою кількістю майонезу.
Нарізані огірки з’єднайте з авокадо, і викладіть наступним шаром. Трохи посоліть і змастіть невеликою кількістю майонезу.
Зверху рівномірно розподіліть відварені креветки і змастіть невеликою кількістю майонезу. Оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1-1,5 години для охолодження.
Охолоджений салат дістаньте з холодильника і акуратно зніміть кулінарне кільце. Лимон ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обсушити на кухонному рушнику або скористайтеся паперовими рушниками. Наріжте тонкими часточками. Салат прикрасьте зеленню і дольками лимона. Готовий салат з креветками, авокадо, огірками та яйцями подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і майонезом Салат з креветками і овочами Салат з креветками і огірками Салат з креветками і яйцями Салат з креветками, яйцем і майонезом Салати з морепродуктами