Апетитний і легкий салат виходить з креветок і грейпфрукта. Нотки цитрусових чудово доповнюють морепродукт. Крім того, закуска багата корисними елементами і не зашкодить фігурі.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Креветки свіжі – 150 гр.
- Рукола – 1 пучок
- Грейпфрут – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Волоський горіх – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати салат з креветками, грейпфрутом і руколою легко! Підготуємо необхідні продукти для салату. Рукколу промиваємо й обсушуємо, занадто довгі стебла відрізаємо. Креветки варимо до готовності в підсоленій воді.
Приготуємо заправку. У тарілці змішати оливкову олію, вичавлений сік лимона, сіль, перець і подрібнений часник.
Готові креветки викладаємо в заправку і перемішуємо.
Грейпфрукт очищаємо від шкірки, потім розділяємо його м’якоть на рівні шматочки.
Очищаємо волоські горіхи, поділяємо їх на дрібні шматочки і підсушуємо на сковороді протягом 1 хвилини.
В салатницю акуратно викладаємо рукколу, креветки в заправці, грейпфрукт і посипаємо все це волоськими горіхами. Можна подавати до столу!
Салат з креветками і грейпфрутом Салат з креветками і руколою Салат з креветками і часником Салати з креветками Салати з морепродуктами