Салат з креветками і черрі – смачне і корисне блюдо. На такий салат потрібно мінімум часу і інгредієнтів. З роллю чудового сніданку, денного перекусу і легкого вечері це блюдо безсумнівно впорається. Відмітними особливостями салату, приготованого за даним рецептом, є наповненість мікроелементами і невисока калорійність.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Креветки свіжі – 300 гр.
- Помідори черрі – 200 гр.
- Сир Моцарелла – 150 гр.
- Рукола – 200 гр.
- Бальзамічний оцет – 0.5 ст. л.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування салату з креветками і черрі смачний! Вимиваємо помідори черрі і розрізаємо їх навпіл. Краще всього використовувати солодкі сорти, так смак салату буде більш збалансованим.
Підготуємо креветки. Залийте їх гарячою водою, потім зніміть панцир, далі додайте за смаком сіль і перець. На розпечену сковороду з оливковою олією, відправляємо обсмажуватися креветки. Робити це найкраще на невеликому вогні, щоб вони встигли насититися запахом олії. Смажимо морепродукт до золотисто-рожевого кольору з обох сторін.
Переходимо до заправки для салату. У зручній ємності з’єднуємо половину столової ложки бальзамічного оцту 2 столові ложки оливкової олії. Приправляємо перцем і сіллю. Перемішуємо.
Промиваємо рукколу, обсушуємо і розкладаємо її на блюдо. Далі викладаємо сир і черрі. За бажанням можна розрізати кульки моцарелли навпіл. Завершуємо приготування салату, додаючи в нього обсмажені креветки і заправку. Салат з креветками і черрі готовий до вживання.
Приємного вам апетиту!
Салат з креветками і бальзамічним оцтом Салат з креветками і моцарелою Салат з креветками і помідорами черрі Салат з креветками і руколою Салат з креветками і сиром Салати з креветками Салати з морепродуктами