Пропонуємо вашій увазі салат з креветками, кальмарами та ікрою. Дуже багато люблять червону ікру з-за її приємного смаку, а також високої харчової цінності. Однак ікра – продукт не дешевий і їсти кожен день її може дозволити собі не кожен, але обов’язково приготуйте такий салат на сімейне свято, щоб по-справжньому здивувати і порадувати себе і близьких! А кальмари і креветки, як не можна краще поєднуються з ікрою в одному салаті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кальмари – 400 гр.
- Ікра червона – 100 гр.
- Креветки свіжі – 600 гр.
- Майонез – 1 пакет
- Часник – 1 головка
- Яйце – 3 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з креветками й ікрою. Опустіть кальмари в киплячу воду, куди вже додані такі спеції, як перець горошком і лавровий лист, а також сіль. Відварюйте кальмарів швидко, не більше 3-5 хвилин, дістаньте з бульйону і дайте їм охолонути.
Охолоджені кальмари наріжте тонкою соломкою.
Креветки заморожені відваріть так, як вказано на упаковці. Зазвичай час відварювання цих дрібних морепродуктов не перевищує 2-3 хвилини після закипання – довше варити не треба, щоб креветки не придбали неприємний «гумовий» смак. Більш великі креветки варяться 4 хвилини. У воду можна додати лавровий лист та інші спеції.
Остиглі креветки потрібно очистити від панцирів.
Часникові зубчики пропустіть через прес.
Відваріть курячі яйця круто, потім остудіть, зніміть шкаралупу і наріжте їх кубиками.
Щоб зібрати салат, викладіть всі інгредієнти в салатницю і перемішати з майонезом, а зверху прикрасьте салат намистинками червоної ікри. Другий варіант подачі – порційно, сервіруючи салат в невеликих тарілочках для кожного споживача окремо.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і часником Салат з креветками і червоною ікрою Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою Салат з креветками, яйцем і майонезом Салати з морепродуктами