Пропонуємо вашій увазі салат з креветками, кальмарами та ікрою. Дуже багато люблять червону ікру з-за її приємного смаку, а також високої харчової цінності. Однак ікра – продукт не дешевий і їсти кожен день її може дозволити собі не кожен, але обов’язково приготуйте такий салат на сімейне свято, щоб по-справжньому здивувати і порадувати себе і близьких! А кальмари і креветки, як не можна краще поєднуються з ікрою в одному салаті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кальмари – 400 гр.
  • Ікра червона – 100 гр.
  • Креветки свіжі – 600 гр.
  • Майонез – 1 пакет
  • Часник – 1 головка
  • Яйце – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з креветками й ікрою. Опустіть кальмари в киплячу воду, куди вже додані такі спеції, як перець горошком і лавровий лист, а також сіль. Відварюйте кальмарів швидко, не більше 3-5 хвилин, дістаньте з бульйону і дайте їм охолонути.

Охолоджені кальмари наріжте тонкою соломкою.

Креветки заморожені відваріть так, як вказано на упаковці. Зазвичай час відварювання цих дрібних морепродуктов не перевищує 2-3 хвилини після закипання – довше варити не треба, щоб креветки не придбали неприємний «гумовий» смак. Більш великі креветки варяться 4 хвилини. У воду можна додати лавровий лист та інші спеції.

Остиглі креветки потрібно очистити від панцирів.

Часникові зубчики пропустіть через прес.

Відваріть курячі яйця круто, потім остудіть, зніміть шкаралупу і наріжте їх кубиками.

Щоб зібрати салат, викладіть всі інгредієнти в салатницю і перемішати з майонезом, а зверху прикрасьте салат намистинками червоної ікри. Другий варіант подачі – порційно, сервіруючи салат в невеликих тарілочках для кожного споживача окремо.

Приємного апетиту!

Салат з креветками і часником Салат з креветками і червоною ікрою Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою Салат з креветками, яйцем і майонезом Салати з морепродуктами