Салат з пекінською капустою і мідіями – легке і просте у приготуванні блюдо, яке по достоїнству зможуть оцінити любителі морепродуктів. Такий салат може виступати й самостійним блюдом, і гарніром до рибних страв. Класична заправка – поєднання оливкової олії і лимонного соку – робить салат неймовірно смачним та вишуканим.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Капуста пекінська – 300 гр.
  • Мідії – 200 гр.
  • Лимонний сік – 0,5 ст. л.
  • Масло оливкове – 2,5 ст. ложки
  • Цибуля червоний – 0,5 головок
  • Петрушка – 40 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з пекінською капустою і мідіями легко! Мідії слід розморозити і відварити протягом однієї хвилини в киплячій підсоленій воді. Для даного салату вибирайте мідії великого розміру.

Верхні листи з пекінської капусти необхідно зняти, решту капусту дрібно нашаткувати.

Очищений від лушпиння червоний цибулю нарізаємо півкільцями.

Промиту петрушку необхідно дрібно порізати.

В салатнику з’єднуємо пекінську капусту, червоний лук, петрушку і мідії.

Далі заправляємо салат сіллю за смаком. Для заправки використовуємо класичне поєднання – оливкова олія та лимонний сік.

Всі інгредієнти слід перемішати. Блюдо немає необхідності наполягати, салат з пекінською капустою і мідіями готовий до вживання!

Приємного вам апетиту!

Салати з морепродуктами