В даному рецепті вам пропонується до звичайного салату з помідорів і огірків додати креветки. У вас вийде страва з вишуканим смаком, гідне святкового столу. Цей салат, поданий порційно, підходить і для банкетного меню. Готуємо салат з помідорами Чері та тигровими креветками.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори черрі – 400 гр.
  • Креветки тигрові – 400 гр.
  • Огірки – 1 – 2 шт.
  • Зелень – 200 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати салат з креветками, огірками і помідорами черрі? Помідори промийте холодною водою, розріжте на половинки і покласти їх у ємність для приготування салату.

Свіжу зелень помийте, серветкою видаліть зайву вологу. Наріжте петрушку і перекладіть її до помідорів. Часник почистіть, наріжте на часничниці і перекладіть до нарізаних помідорів. Додайте до помідорів нарізану петрушку, сіль, чорний перець за своїм смаком і цукор і все добре перемішайте. Потім залиште помідори на 30 хвилин, щоб вони дали свій сік і просочилися ароматом петрушки, часнику і перцю.

За цей час ретельно почистіть креветки, видаляючи панцир і кишкову вену, посипте їх перцем і сіллю і залиште на 10-15 хв

Потім обсмажте креветки до легкого рожевого кольору на розігрітому оливковому маслі. Смажте недовго, по одній хвилині на кожній стороні. Обсмажені креветки остудіть.

Через 30 хвилин злийте сік з мисочки з помідорами і перекладіть до них охолоджені смажені креветки. Масло, що залишився від смаження, перелийте в салат. Додайте до салату нашатковану тонкою соломкою огірок і іншу зелень.

Салат акуратно перемішайте, розкладіть в порційні тарілочки і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Салат з креветками і огірками Салат з креветками і помідорами Салат з креветками, помідорами і сиром Салати з морепродуктами