В даному рецепті вам пропонується до звичайного салату з помідорів і огірків додати креветки. У вас вийде страва з вишуканим смаком, гідне святкового столу. Цей салат, поданий порційно, підходить і для банкетного меню. Готуємо салат з помідорами Чері та тигровими креветками.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори черрі – 400 гр.
- Креветки тигрові – 400 гр.
- Огірки – 1 – 2 шт.
- Зелень – 200 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати салат з креветками, огірками і помідорами черрі? Помідори промийте холодною водою, розріжте на половинки і покласти їх у ємність для приготування салату.
Свіжу зелень помийте, серветкою видаліть зайву вологу. Наріжте петрушку і перекладіть її до помідорів. Часник почистіть, наріжте на часничниці і перекладіть до нарізаних помідорів. Додайте до помідорів нарізану петрушку, сіль, чорний перець за своїм смаком і цукор і все добре перемішайте. Потім залиште помідори на 30 хвилин, щоб вони дали свій сік і просочилися ароматом петрушки, часнику і перцю.
За цей час ретельно почистіть креветки, видаляючи панцир і кишкову вену, посипте їх перцем і сіллю і залиште на 10-15 хв
Потім обсмажте креветки до легкого рожевого кольору на розігрітому оливковому маслі. Смажте недовго, по одній хвилині на кожній стороні. Обсмажені креветки остудіть.
Через 30 хвилин злийте сік з мисочки з помідорами і перекладіть до них охолоджені смажені креветки. Масло, що залишився від смаження, перелийте в салат. Додайте до салату нашатковану тонкою соломкою огірок і іншу зелень.
Салат акуратно перемішайте, розкладіть в порційні тарілочки і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і огірками Салат з креветками і помідорами Салат з креветками, помідорами і сиром Салати з морепродуктами