Салат з креветками, сухариками і помідорами нагадує легкий варіант знаменитого «цезаря». Холодна закуска підійде як для домашніх вечерь, так і для урочистих подій.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Креветки свіжі – 300 гр.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Листовий салат – 100 гр.
- Білий хліб – 3 скибочки
- Сир Пармезан – 80 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з креветками, помідорами і сухариками просто! Варимо креветки, посоливши воду за смаком. Потім охолоджуємо морепродукт і очищаємо від панцира.
Відварні креветки обсмажуємо з зубчиком часнику пару хвилин до отримання легкої скоринки.
Дрібними кубиками ріжемо білий хліб і підсушуємо його на сковороді 3-4 хвилини.
Подрібнюємо помідори будь-яким зручним способом. Можна половинками або тонкими кружечками.
На блюдо викладаємо шматочки салатного листя, до них додаємо помідори, креветки і сухарики, солимо, перчимо, поливаємо олією. Акуратно перемішуємо салат і посипаємо дрібно натертим пармезаном. Готово, можна подавати до столу!
Салат з креветками і листям салату Салат з креветками і овочами Салат з креветками і помідорами Салат з креветками і сиром Салат з креветками і часником Салат з креветками, помідорами і сиром Салат з креветками, помідорами чері та сиром