Любителям простих і швидких салатів настійно рекомендую приготувати смачний салат з креветками та авокадо шпинатом. Процес приготування дуже простий, від вас лише потрібно бажання і гарний настрій. Такий салат чудово виглядатиме на будь-якому святковому торжестві.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Шпинат – 60 гр.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Помідори черрі – 8 шт.
- Креветки свіжі (очищені) – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Авокадо – 1 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування салату з креветками та авокадо шпинатом смачний! Приготуйте заправку. У невеликій мисці змішайте столову ложку лимонного соку, необхідну кількість оливкової олії, потім посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Помідори черрі ретельно вимийте під проточною водою, потім обсушити паперовими рушниками і розріжте навпіл.
Авокадо ретельно вимийте, обсушіть, потім розріжте вздовж, акуратно вийміть кісточку, скориставшись столовою ложкою вийміть м’якоть авокадо і наріжте її середнім кубиком. Збризніть лимонним соком, щоб авокадо не потемніло.
В глибоку каструлю налийте холодної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Викладіть очищені креветки і відваріть в киплячій воді 3-5 хвилин. Потім акуратно викладіть в холодну воду і очистіть від панцира і кишечника.
Листя шпинату ретельно промийте під холодною водою, а потім струсіть від зайвої вологи. Після чого викладіть на блюдо для подачі.
На шпинат викладіть нарізану авокадо і половинки помідорів черрі.
Потім рівномірно розподіліть відварені креветки і полийте приготованою заправкою. Приготований салат з креветками та авокадо шпинатом подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і помідорами Салат з креветками та авокадо Салат з креветками та авокадо помідорами черрі Салати з креветками Салати з морепродуктами